مصرف مشروبات الکلی در دوران بارداری با کاهش هوش و استعداد یادگیری کودک را از پیشرفت در زندگی و بزرگسالی باز میدارد.
مصرف مشروبات الکلی به خصوص در سه ماه نخست بارداری توسط مادر،جنین را خطر وزن کم، سر کوچک، شکاف در لب بالایی و عارضه لب شکری قرار میدهد.
همچنین این کودکان از هوش و حافظه کمتر، قدرت یادگیری پایین مشکل در راه رفتن و حرف زدن مواجه هستند و نمیتوانند مانند دیگر همسالان خود در زندگی پیشرفت و به مقامات بالا برسند.
نوع مشروبات الکلی تفاوتی ندارد و مصرف آن در دوران بارداری سلامت جنین را به خصوص در 3 ماهه اول به دلیل تکمیل اندامهای حیاتی به خطر میاندازد
در 3 ماهه دوم نیز حرکات جنین به دلیل مصرف مشروبات الکلی کند و آهسته میشود و هنگام تولد با کمبود وزن و مشکلات دیگر مواجه خواهد شد.
ولیوم و مقدار الکل در مشروبات مختلف متفاوت است و نمی توان حد مجاز و معینی را برای مصرف آن در دوران بارداری مشخص کرد و خانمهای باردار باید مصرف حتی مقدار اندک نیز سلامت جنین را با خطر مواجه میکند.
به منظور سلامت جنین و به دنیا آمدن نوزادی سالم و شاداب، مادران باید قبل از باردار مصرف الکل و سیگار را قطع و روزانه بیش از نیم ساعت از موبایل استفاده نکنند.
همچنین مصرف الکل توسط پدر نطفه را به دلیل وجود الکل در ترشحات، ضعیف و مشکلاتحاملگی را افزایش میدهد و به همین منظور پدر و مادر باید مشروبات الکلی را 3ماه قبل از تصمیم به بارداری قطع کنند.
ترومبوامبولی وریدی که شامل ترومبوز وریدی عمقی و امبولی ریه است سبب عارضه دار شدن 3-5%در 1000 بارداری می شود.
عوامل خطر زا
1-سن بالای 35 سال
2-چاقی(BMI بالای 30)
3-تعداد زایمان
4-سابقه خانوادگی
5-استراحت زیاد
6-بی حرکتی بیش از 4 روز
7-استفراغ بیش از حد
8-دهیدراتاسیون(کم ابی)
9-عفونت شدید
10-نارسایی احتقانی قلب
11-سندروم نفروتیک
12-پره اکلامپسی
13-وریدهای واریسی شدید
14-تروما و جراحی
15-زایمان طبیعی ترومبو امبولی کمتری نسبت به سزارین دارد.
نشانهها و علایم
الف)ترومبوزوریدی عمقی:این حالت در سه ماهه اول و دوم و سوم ممکن است رخ دهد.تشخیص ان در طی بارداری مشکل است از علایمان درد و تورم یک طرفه اندام تحتانی (مخصوصاسمت چپ)است.
ب)امبولیریه:این حالت پس از زایمان شایعتر از دوران بارداری است و 63%معمولا پس از سزارین روی می دهد.از علایم ان تنگی نفس-تاکی پنه (تنفس بیش از 30 )وکلاپس قلبی-ریوی است.(تنگی نفس در بارداری یکی از علایم غیر اختصاصی است).
علایم امبولی ریه:تنگی نفس ناگهانی-درد قفسه سینه-سیانور-بیقراری وتاکی پنه
تشخیص:
الف) سونوگرافی داپلر
ب)D دایمر
درمان:
تثبیت علایم حیاتی در اولویت اول است.راه هوایی-تنفس-گردشخون باید بلافاصله مورد توجه قرار گیرند و ممکن است نیاز به بستری در بخش مراقبتهای ویژه باشد.
در امبولی ریوی (تهدیدکننده حیات)درمان ترومبولیتیک(از بینبردن لخته)مورد نیاز است.ممکن است درمان با داروهای ضد انعقاد هم شروع شود.
هپارین اولین انتخاب برای پیشگیری و درمان امبولی ریه دربارداری است.
طول مدت درمان بین 6-3 ماه شامل 6 هفته پس از زایمان متغیراست.
پیشگیری:
اسپیرین با دوز کم برای افرادیکه خطر ترومبوز بالا دارندمورد استفاده قرار میگیرد.معمولا در زایمان واژینال هاییکه با استفاده از فورسپس باشد یا زایمان طول کشیده و یا بی حرکتی پس از زایمان ترومبوپروفیلاکسی مورد استفاده قرار می گیرد.در سزارین معمولا پروفیلاکسی داده نمی شود مگر علایم ترومبو امبولی دیده شود ولی استفاده از جوراب عامل موثری است.
پره اکلامپسی چیست؟
پره اکلامپسی اختلال پیچیده ای است که حدود 5 تا 8 درصد زنان حامله را درگیر میکند تشخیص فشار خون بالا و وجود پروتین در ادرار ( به طور طبیعی در ادرار دیده نمیشود)
بعداز هفته بیستم حاملگی است . این اختلال دربیشتر موارد بعد از هفته 37 حاملگی شروع میشود ولی در هر زمان از نیمه دوم حاملگی ونیز در زمان زایمان ویا حتی بعد از زایمان ( معمولا در 24 تا 48ساعت اول بعد از زایمان ) ممکن است دیده شود. معاینات منظم در دوران بارداری که ازاوایل بارداری شروع میشود در تشخیص زود رس این اختلال و درمان مناسب تا ثیر داشته و سبب کاهش مرگ ومیر مادران و جنین می شود.
تفاوت پره اکلامپسی (pregnancy induced hypertension)
با فشار خون حاملگی (gestational hypetension)
بالا بودن فشار خون بعد از بیستمین هفته حاملگی بدون وجودپروتیین در ادرار فشار خون حاملگی بالا بودن فشار خون ناشی از حاملگی خوانده میشود.
علایم بالینی :
1-فشار خون بالا : فشار خون سیستولیک(ماکسیموم)بیشتر از 140 یا دیاستولیک (مینیموم)بیشتر از 90 میلیمیتر جیوه فشار خون بالا تلقی میشود .از انجا که فشار خون در طول روز نوسان دارد برای اطمینان ازبالا بودن فشار خون باید بیش از یکبار اندازه گیری شود.
2-وجود پروتیین در ادرار:به طور طبیعی پروتیین در ادرار دیده نمیشود میزان پروتیین در ادرار نوسان دارد بنابر این اگر پزشک بعد از اندازه گیری پروتیین در ادرار در یک نوبت به پره اکلامپسی مشکوک باشد دستور ازمایش اندازه گیری پروتیین ادرار 24 ساعته میدهد. در این آزمایش بیمار ادرار 24 ساعته را جمع آوری کرده و آزمایشگاه میزان پروتیین موجود در ادرار را میسنجد.
3-ادم گوده گذار (تورم):در صورتیکه متوجه تورم در صورت یاپف شدید دور چشم و یا تورم دستها بیشتر بیشتر از مختصر بود ویا تورم زیاد یاناگهانی در پاها یا قوزک پا مشاهده گردید بلا فاصله با پزشک معالج خود تماس بگیرید.
تورم به دلیل احتباس اب(که خود میتواند باعث افزایش وزن شود)رخ میدهد.بنابراین اگر در عرض یک هفته افزایش وزنی بیش از 1/5 کیلو گرم داشتیدبا پزشک خود تماس بگیرید.البته باید توجه داشت که تمام زنانی که به پره اکلامپسی مبتلا میشوند تورم نخواهند داشت.
پره اکلامپسی شدید تر علایم دیگری به دنبال خواهد داشت.
سردرد شدیدیا مستمر
تغیرات بینایی شامل دو بینی تاری دید دیدن نقاط شناور یاجرقه حساسیت به نور از دست دادن موقتی دید
درد یا حساسیت شدید در قسمت بالای شکم
تهوع و استفراغ
چه مادرانی در معرض پره اکلامپسی هستند ؟
1- حاملگی اول (زنانی که تا به حال زایمان نداشته اند)
2- حاملگیهای چند قلو
3-وجود سابقه فامیلی
4-سن مادر کمتر از 20 ویا بیشتر از 35 سال
5-افزایش فشار خون مزمن در صورتیکه بیمار قبل از حاملگی یا در طی نیمه اول حاملگی فشار خون بالاداشته باشد مبتلا به فشار خون مزمن تلقی شده و باید از نظر فشار خون و همچنین علایم پره اکلامپسی و نیز عوارض دیگر تحت نظر باشد.زنان مبتلا به فشار خون مزمن که دچارپره اکلامپسی میشوند نسبت به زنانی که یکی از این دو عارضه را به تنهایی دارند درمعرض خطرات بیشتری قرار دارند.
6-بیماری قند(چه از قبل بوده باشد چه در حاملگی ایجاد شده باشد)
7-بیماریهای کلیوی
8-بیماریهای مزمن عروقی
9-چاقی(وزن زیاد)
10-وضعیت اقتصادی-اجتماعی نامناسب
11-کمبود کلسیوم در مواد غذایی
12-لوپوس اریتماتوس عمومی :یک بیماری است ناشیاز اختلال در سیستم ایمنی
عوارض مادری پره اکلامپسی:
تشنج کما اختلالات انعقادی
عوارض جنینی پره اکلامپسی:
تاخیر رشد داخل رحمی زجر جنینی
کنترل مادر در شرایط پره اکلامپسی
-ویزیت 3بار در هفته
-اندازه گیری فشار خون و پروتیین (البومین)ادرار3بار در هفته
-کنترل وزن روزانه
-اموزش تغذیه
-توصیه به استراحت
رژیم غذایی روزانه مادر مبتلا به پره اکلامپسی
·-پروتیین 60 تا 70 گرم(استفاده از تخم مرغ حداقل 2 بار در هفته)
·-کلسیم 1200 میلی گرم
·-استفاده کافی از روی(موجوددر ماهی)
·-منیزیم(موجود در سبزیجات به ویژه نخود سبز)
·-کلیه ویتامین ها
·-محدود کردن نمک نه قطع کامل ان
مراقبت دهان و دندان زمان بارداری بهداشت دهان ودندان دهان و دندان مراقبت دهان و دندان,مراقبت دهان و دندان در بارداری ... تازه ترین مطالب بخش کودکان(فرهنگ اسامی، تربیت، خلاقیت، رفتار کودک، تغذیه کودک و ... بهداشت دهان و دندان در دوران بارداری - Nini Plus Website در دوران بارداری باید رعایت بهداشت دهان و دندان (استفاده از مسواک و نخ دندان و دهان ... دهان به دقت با آب شسته و سپس مسواک زده شود ضمن اینکه استفاده از تغذیه مناسب در ... مراقبت بهداشت دهان و دندان در دوران بارداری » پورتال مامایی ایران با ارتقاء سطح آگاهی عموم مردم در زمینه بهداشت دهان ودندان از طریق آموزش روشهای صحیح ... باکتریهای موجود در پلاک از مواد قندی غذاها تغذیه می کنند و در جریان این کار اسید ... سلامت دهان و دندان در دوران بارداری - نمناک سلامت دهان و دندان در دوران بارداری و راه های درمان مشکلات دهانی در دوران بارداری را درنمناک ... رعایت نکات بهداشتی و درمانی مطلوب در دوران بارداری بسیار ضروری می باشد. ... راهبردهای درمانی برای کاهش مواجهه با اسید از تغییرات رژیم غذایی و شیوه زندگی به ... بهداشت دندان در دوران بارداری - دکتر نورا سلیمانی.افت دهان ... خانمهای باردار باید توجه داشته باشند که در دوران حاملگی باید بیشتر بهداشت دهان را رعایت کنند .... رعایت بهداشت دهان و دندان از پوسیدگی و خرابی دندانها و بیماریهای لثه و بوی بد دهان جلوگیری میکند ... بهترین نوع تغذیه برای داشتن دندان های خوب چیست؟ آوای سلامت - بهداشت دهان و دندان 1- نقش اساسی در جویدن و تغذیه ... 1- عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و عدم استفاده از مسواک و نخ مناسب که این امر منجر به تشکیل لایه میکروبی روی ... نکته : به زنان زنانی که قصدبارداری دارند توصیه می شود قبل از بارداری به دندان پزشک مراجعه نمایند تا در ... بارداری و زایمان - بارداری و بهداشت دهان و دندان 16 آذر 1390 ه.ش. - بارداری و زایمان - بارداری و بهداشت دهان و دندان - اطلاع رسانی در مورد مراحل قبل از ... 3- از یک رژیم غذایی متعادل و کامل که حاوی حداقل مواد شیرین و حداکثر ... حاملگی و بهداشت دهان ویزیت های دوره ای در طی دوران حامگلی جهت کنترل وضعیت بهداشت دهان و دندان توصیه می شـود اما روش بهتر آن ... رژیم غذای متعادل برای تغذیه مادر و نوزاد ضروری می باشد. مراقبت بهداشت دهان و دندان در دوران بارداری : سایت پزشکان ... 25 دی 1385 ه.ش. - بهداشت دهان و دندان یکی ازشاخههای مهم بهداشت عمومی به شمارمیرود و رعایت آن ... دندان – لثه وآشنایی با نحوه تشکیل پلاک وبیماریهای آن و اهمیت تغذیه با ... مراقبت از دندان ها در بارداری 19 فروردین 1389 ه.ش. - باید دندان هایم را زود تر درست کنم؛ چون می گویند در دوران بارداری نمی شود ... ملاقات دوم 3 ماهه اول برای ارزیابی رعایت بهداشت دهان از سوی خانم باردار است. ... اگر می خواهید با کارشناسان تغذیه ی سایت درباره رژیم های غذایی مشورت کنید، ... بهداشت دهان و دندان ، تغذیه و ... در بارداری استفاده از دهانشویه در دوران باردا